Oranjezicht Mansion Onnah Design

Oranjezicht Mansion

Cape Town

The client’s brief was short and simple: Make the house look amazing. This impressive property status as a previous embassy to Finland has now been fully restored, boasting a fresh contemporary look within its classic colonial shell. The new aesthetic is characterised by a sensitive approach to colour, light, shape and form and runs through the entire house, ensuring visual continuity. The final result is an extraordinary fusion of luxury, comfort and style.

Holiday Bliss Onnah Design

Holiday Bliss

Dolphin Beach
A three bedroomed holiday apartment for a European client receives a complete yet much needed overhaul. The interior layout is now much improved, finished off in top end finishes and with exclusive fixtures, oozing laid back comfort and timeless style. The coastline inspired interior theme runs throughout the entire apartment with accent colours here and there adding some drama and interest.

Dolphin Beach Cabana

A little bit of the Hamptons in Blouberg is a good way to describe this Cabana at Dolphin Beach. Elegant, luxurious and stylish. A sophisticated fusion of classic and contemporary styles defines this newly renovated apartment, facing beautiful Table Mountain. Blues and greens derived from the beach and surrounding dunes, are the colours of choice throughout the unit, creating visual continuity and a sense of blissful calmness. Truly, a very special place and sacred retreat for its European owners.

Kleine Zalze Winelands Golf Lodges

Kleine Zalze Winelands Golf Lodges

An outdated simplex apartment is transformed into a stylish, light and bright couple’s retreat, in the heart of the Cape Winelands. Compact yet contemporary with crisp clean lines, resulting in a calm, relaxed interior setting. Sensitive furniture and colour choices alongside a considered interior layout guarantee an easy flow and a welcome sense of space. A fun blue accent wall in the bedroom adds interest and warmth to this cosy haven with a sliding mirror bouncing off natural light.

cosy family home renovation onnah design

Cosy Family Home Renovation

A typical 70s style house with a previously odd and problematic internal layout has been transformed into a modern open plan yet cosy family home. Unassuming exterior but wait until you step inside… My best before and after story for 2022! Nico, my partner, has exceeded himself as my project manager and budget controller, so a loud shout out to him. Thank you Allsure Plumbing for making our vision a reality and SQM Tiles & Flooring for our beautiful new floors. Daniels Interiors did a marvelous job on the window treatment too! Last but not least CRH Interiors for the stunning kitchen, study and renovated wardrobes!

 

 

Swartland Splendor Onnah Design

Swartland Splendour

Moorreesburg
This family farmhouse was recently renovated but dates back to 1882, no less! A sympathetic approach to the Cape Dutch architecture with a modern spin on interior layout, look and feel. Thank you to my sister and her husband for entrusting Onnah Design with the new design, following my advice and accepting my design thinking challenges. Well done to you both on choosing such stunning finishes, fixtures and colours. Contemporary yet timeless, allowing for plenty of flexibility in the future.

Holiday Villa Llandudno Sunset Avenue

Holiday Villa

Sunset Avenue, Llandudno

Holiday Villa renovation recently completed. Sunset Avenue, Llandundo. The design brief entailed increasing outdoor entertainment spaces, a new lap pool with timber decking, upgrading the bathrooms and kitchen and general interior design interventions for the entire house. The European client’s deep rooted love for Africa, especially Kenya and Cape Town, was the main source of inspiration for all things interior. The context of the magnificent setting, overlooking the Atlantic Ocean, was also acknowledged through the use of several nautical décor pieces. Pops of colour throughout the house replaced the previously bland all white interior and exterior.

Lazari, New and Improved

The owner’s interior design brief for the renovation of Lazari was clear from the get go. They wanted a warm and inviting space, lighter and brighter than before. A space that was relaxed and comfortable, encouraging customers to linger longer. The client also added some new and exciting Mediterranean dishes to the menu which had to tie in with the new look. This was easily accomplished through the use of all the different finishes, colours and design features.

I drew my inspiration from the Mediterranean, introducing warm blues as the accent colour, offset against calm, relaxing, earthy tones. The space could almost be compared to a ” big fat Greek wedding”. Something old, something new, something borrowed, something blue. The new concrete floors were the main point of departure, replacing the previous black slate tiles.

A wall, previously clad in a bright repeat retro design wallpaper, remained a focal point in the space. I chose as a replacement, an abstract, out of focus landscape image off Shutterstock and had it printed as wallpaper. The idea behind the wallpaper is to transform you to another place, another time even. It could be Positano, it could be Santorini. Wherever you want really. Allowing yourself to reminisce about a previous holiday abroad or to fantasize about your next Mediteranean getaway.

Holiday pad dolphin bay

Holiday Pad

An outdated apartment receives a new lease on life. A previously enclosed kitchen now opens up into the living space, defined by and refined with perimeter bulkheads, a feature colour wall and a custom made display unit behind the sofa. Neutral earthy tones with hints of blue ( the ocean ) and gold ( the sun ) sets the tone in this space. Relaxed, understated yet stylish. The theme continues into both the guest bedroom, main bedroom and bathrooms with louvred shutters as window treatment, manipulating and filtering light.

 

 

 

 

Bombay Bicycle Club BBC

The Bombay Bicycle Club (BBC)

Welcome to The new and improved Bombay Bicycle Club (BBC). This famous landmark on one of Cape Town’s busiest intersections just got a new lease on life. Known for being a bit wacky and ‘over the top’ venue the new interior is in keeping with this design approach, inspired by chaotic, colourful Bombay and bicycles in general. All shapes and sizes. It pays homage to owning a bicycle, riding one and aspiring to own one. The spaces celebrate happiness, humor and finding one’s balance in life and society. Non trendy paint colours and a busy mix of fabrics deliberately clash but in a fun and quirky way. If you wish to join the club, you are invited, basically.